Diakonia

 

Meistä jokainen kaipaa apua ja tukea jossakin vaiheessa elämää. Ihminen tarvitsee toista ihmistä. Seurakunnan diakoniatyö on olemassa apua tarvitsevia ihmisiä varten. Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun mieltäsi painaa esim. ihmissuhdekysymykset, yksinäisyys, taloudelliset huolet, sairaudet tai hengelliset kysymykset. 

Diakoniatyö tekee yhteistyötä sosiaali- ja terveystoimen kanssa sekä eri järjestöjen ja yhdistysten kanssa.  Diakonian palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. 

Voit tulla tapaamaan diakoniatyöntekijää vastaanotolle, hänelle voi soittaa tai lähettää sähköpostia. Diakoniatyöntekijä tekee tarvittaessa myös kotikäyntejä. 

Ota rohkeasti yhteyttä!

Marja Laihi vs. diakoniatyöntekijä, p. 044 431 5350 tai marja.laihi@evl.fi

 

Mieltä voivat järkyttää monenlaiset yllättävät tapahtumat. Tukea vaikeaan tilanteeseen saa esimerkiksi seurakunnan diakoniatyötekijöiltä tai papeilta. 

Apua elämän kriiseihin

Kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua puhelimessa ja verkossa, missä tahansa. Voit ottaa yhteyttä myös omaan seurakuntaasi.

Keskusteluapua eri elämäntilanteisiin

Talousongelmissa on hyvä ottaa aina ensin yhteyttä sosiaalitoimistoon tai talous- ja velkaneuvontaan. Seurakunnan diakoniasta saat myös apua. Seurakunnan diakoniatyöntekijä keskustelee luottamuksellisesti kanssasi raha- ja velkatilanteestasi.

Talousapua ja -neuvontaa