Seurakunnan toiminta

Nousiaisten seurakunnassa on monenlaista toimintaa ja aktiviteetteja kaikenikäisille. Tarjolla on erilaisia kerhoja niin lapsille, aikuisille kuin vanhuksille, musiikkitoimintaa, nuorisotyötä sekä tietysti Jumalanpalveluksia, rippikouluja ja isoskoulutusta. Tutustu toimintaamme tällä sivulla, kysy lisää ja tule rohkeasti mukaan!

JUMALANPALVELUS

Sunnuntaisin klo 10. Jumalanpalvelukset toimitetaan vielä toukokuun ajan ilman seurakuntalaisten läsnäoloa.

Kirkko on avoinna kaksi tuntia yksityistä hiljentymistä ja rukousta varten noin sunnuntaisin jumalanpalveluksen jälkeen noin klo 11-13.

Jumalanpalvelukset avautuvat seurakuntalaisille kesäkuussa erityisjärjestelyin.

DIAKONIA

SYNTYMÄPÄIVÄKÄYNNIT
90- ja yli 90-vuotiaille lähetetään kotiin kortti, jossa pyydetään ottamaan yhteys kirkkoherranvirastoon, jos haluaa, että kotiin tullaan onnittelemaan. 70-vuotiaita muistetaan kirjeellä. 75- 80- ja 85-vuotiaille järjestetään yhteissyntymäpäiväjuhla.

Vaikka vierailut syntymäpäiväsankareiden luona eivät ole tällä hetkellä mahdollisia, niin haluamme silti soittaa ja onnitella merkkipäivän johdosta.

Kultaiän kerho
Kerho kokoontuu seurakuntakodissa parillisten viikkojen tiistaina klo 11-13. (Maskuntie 1) Kerhossa on mahdollisuus ruokailla 5 € hintaan. Kerho alkaa hartaudella, jatkuen lounaalla. Lounaan jälkeen pienimuotoista ohjelmaa ja aikaa myös yhteiselle keskustelulle. Kerho päättyy kahvihetkeen. Tervetuloa mukaan!

Seurakuntapiiri / raamattupiiri
Piiri kokoontuu seurakuntakodissa parittomien viikkojen torstaina klo 12.00. (Maskuntie 1) Piiri toimii Raamatun ja uskonkysymysten äärellä.

Käsityökerho Ketjusilmukka
Kokoontuu seurakuntakodissa parittomien viikkojentiistaina klo 13-15. (Maskuntie 1) Kerhossa saa tehdä kerhon käsitöitä omaan tahtiin. Kerhosta saa tarvittavat langat. Myös omista langoista saa tehdä itselleen. Kerhon alussa pieni hartaushetki. Tule kahville ja seuraamme!

Hartaudet Moisionkodilla

Kerran kuukaudessa Ke klo 13 – 14 ja 14 – 15. Diakoni käy pitämässä hartauden Moisionkodin Ylisillä ja Henriikassa. Katso päivät Moisionkodin ilmoitustaululta.

Omaishoitajat

Vertaistukiryhmä omaishoitajille. Diakonin työparina sosiaaliohjaaja Heli Jalonen Akselista, kuukauden viimeisenä torstaina klo 13(Moisiossa, Henriikka-salissa)

Perjantaikahvila

Seurakuntakodissa kerran kuukaudessa perjantaina klo 14-15: 17.1., 28.2., 27.3., 24.4. ja 22.5.2020. Ohjelmassa hartaus, kahvit ja ruokakassijakelua sitä tarvitseville. Tervetuloa! (Maskuntie 1)

Nousiaisten diakoniatyöntekijän yhteystiedot:


Diakoni Hanna Rinne hanna.rinne@evl.fi

Diakoniatyöntekijään voit ottaa yhteyttä, jos haluat keskustella luottamuksellisesti mieltäsi painavista asioista, surusta tai murheista. Tapaaminen mahdollista diakoniatoimistolla (Maskuntie 1) tai kotonasi. Tapaamiset toistaiseksi mielutiten puhelimella tai sähköpostilla. Ota silti rohkeasti yhteyttä!


NUORISOTYÖ JA ISOSKOULUTUS

Nuortenillat Arkilla (Maskuntie 1) torstaisin klo 18-21 alkaen 7.9.

HUOM! Viikolla 8 (hiihtolomaviikko) EI nuorteniltaa!

Isoskoulutus seurakuntakodissa parillisten viikkojen keskiviikkoisin klo 15-17 alkaen 6.9. Rippikoululaiset kutsutaan kirjeellä mukaan isoskoulutukseen. Keväisin isoskoulutusleiri. Rippikoulun käyneille ensimmäisen vuoden isosille tarkoitettu koulutus, jossa käsitellään nuorten elämän tärkeitä kysymyksiä, opetellaan kantamaan vastuuta, ohjaamaan ryhmiä, vetämään pelejä, iltaohjelmia ja raamiksia sekä tutustutaan omaan itseen ja omaan uskoon. Päämääränä on osata toimia leireillä ja rippikouluissa vastuullisena isosena.

VARHAISNUORISOTYÖ
Kokkikerho vanhassa pappilassa joka toinen maanantai. Osallistumismaksu on 10 euroa ja sen voi maksaa kerhokerran alussa kerhonohjaajalle.

Tyttökerho Arkilla tiistaisin, ohjelmassa askartelua, pelejä ja muuta mukavaa. Kerhoja vetävät noin 16-18 -vuotiaat nuoret, joita ohjataan ja koulutetaan kerhojen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Kerhonohjaajakoulutus kerhonohjaajien kanssa erikseen sovittavina ajankohtina kerran kuukaudessa. Tarkoitettu varhaisnuorten kerhoja vetäville nuorille. Opetellaan ryhmän ohjaamista, vastuun kantamista, suunnitellaan tulevan kuukauden ohjelmat ja paneudutaan kerhoissa esiin tulleisiin kysymyksiin ja asioihin.

Nuorisotyöstä vastaa nuorisotyönohjaaja Outi Urhonen, puh. 050 355 1360.

RIPPIKOULUTYÖ

Rippikoulu käydään sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Jos olet mennyt 6-vuotiaana kouluun, voit anoa mahdollisuutta käydä rippikoulu 14-vuotiaana samaan aikaan luokkakavereittesi kanssa. Yhtä hyvin voit käydä riparin vuotta myöhemminkin. Useimmat käyvät rippikoulun omassa kotiseurakunnassaan. Sovittaessa on mahdollista käydä ripari toisella paikkakunnalla. Rippikouluun voivat hakeutua nekin, jotka eivät kuulu kirkkoon.

Rippikoulun voit käydä myös myöhemmin tai vaikka aikuisena. Aikuisrippikoulun kesto on noin 20 tuntia. Yleisin muoto on yksityisrippikoulu. Voit ottaa yhteyttä seurakuntaan tai voit lähettää Liity kirkkoon-lomakkeen.

Rippikoulu on osa kirkon jatkuvaa ja ihmisen koko eliniän kestävää kasteopetusta. Tavoitteena on, että rippikoululainen vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä. Rippikoulun käyminen antaa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen ja konfirmaatio lisäksi oikeuden tulla kummiksi.

RIPPIKOULUT 2020

Seurakunnassamme on kolme rippikouluryhmää, joista yksi päivärippikoulu ja kaksi leiriä. Ilmoittautuminen on ollut loppusyksyn aikana. Kahdeksasluokkalaisille pidetään kouluissa ilmoittautumistilaisuus, jossa jaetaan ilmoittautumiskaavake ja info-kirje. Yleisiin tiedusteluihin vastaa nuorisotyönohjaaja Outi Urhonen.

MUSIIKKITYÖ

Kirkkokuoro
(Voci Henrici)
Keskiviikkoisin klo 18.00 -19.30 vanhassa pappilassa. Neliäänistä uutta ja vanhaa kirkkomusiikkia.

Kerhokuoro ja orkesteri
Torstaisin klo 16-17 seurakuntakodissa. Kerhokuorossa lauletaan virsiä ja 1- 2 äänisiä hengellisiä lauluja pienen orkesterin säestyksellä.

Lauluyhtye keskiviikkoisin klo 16.30-18.00 kirkossa.

Lapsikuorot
Lapsikuoro 1 torstaisin klo 15.00-15.30 vanhassa pappilassa (parilliset viikot).
Lapsikuoro 2 torstaisin klo 15.00-15.30 Arkilla (parittomat viikot).

Musiikkitoiminnasta voi tiedustella kanttori Hannu Hiltulalta, p. 050 564 4649.

PÄIVÄKERHOT

HUOM!

Maanantaina 12.8 2019 klo 10-12 päiväkerhoon ilmoittautuminen niille, jotka eivät ole keväällä ilmoittautuneet!
Ilmoittautumiset päiväkerhon nroon 050 5980825 tai
sähköpostitse tuula.laaksonen@evl.fi tai heli.palmunen@evl.fi

PÄIVÄKERHOT 3-5-vuotiaille
Ohjaajina Tuula Laaksonen, puh. 050 598 0825 ja Heli Palmunen.
Kerhoryhmät kokoontuvat seuraavasti:
Maanantai klo 9.30-11.30, pikkukerho (3 v.), seurakuntakoti
Maanantai klo 13-16, 4-5-v., Valpperin koulu
Tiistai klo 9-12, 4-5-v., vanha pappila
Tiistai klo 13-16, 4-5-v., seurakuntakoti
Keskiviikko klo 9.30-11.30, pikkukerho (3 v.), seurakuntakoti
Keskiviikko klo 14-16, 4-5-v., Valpperin uusi koulu
Torstai klo 13-16, 4-5-v., seurakuntakoti
Perjantai klo 9-12, 4-5-v., vanha pappila

Päiväkerhossa lauletaan, leikitään ja askarrellaan. Toiminnassa käydään läpi kirkkovuoden eri juhlat (joulu, pääsiäinen ym.) ja kristillisen uskon keskeisiä asioita.

Kerhoista lisätietoja p. 050 5980825 tai tuula.laaksonen@evl.fi/heli.palmunen@evl.fi

PERHEKERHOT

Perhekerho on lasten ja heidän vanhempiensa/ isovanhempiensa kohtaamispaikka. Perhekerhon toiminta on vapaamuotoista ja lasten ehdoilla tapahtuvaa. Kerhossa mm. askarrellaan, kahvitellaan, lauletaan. Lisäksi voi olla viikoittain vaihtuvaa ohjelmaa. Perhekerhot alkavat viikolla 35.

Perjantaisin klo 9.30 - 11.00 Arkilla, Maskuntie 1.
Torstaisin klo 9.30 - 11.00 vanhassa pappilassa, Pappilantie 22.

ILTAPÄIVÄKERHOT

Iltapäiväkerhoissa tarjotaan välipalaa ja lapsilla on mahdollisuus leikkiä, tehdä läksyjä, osallistua järjestettyyn ohjelmaan (askartelut ym.) tai vain olla rauhassa. Kerhoissa otetaan huomioon myös kirkon sanoma ja juhlapyhät, joita tuodaan esiin kirjojen ja askartelujen kautta.

Iltapäiväkerho on tarkoitettu niille peruskoulun eka- ja tokaluokkalaisille, jotka koulupäivän jälkeen tarvitsevat huolenpitoa vanhempien ollessa töissä.
Iltapäiväkerhotoiminta on Nousiaisissa kunnan ja seurakunnan yhteistyötä. Kunta osallistuu kustannuksiin puoliksi ja toimitilat ja työntekijät tulevat seurakunnan puolelta. Lisää tietoa löydät Nousiaisten kunnan sivuilta.

Nummella Arkki, puh. 050 588 0692, Heli Nieminen ja Taru Koiranen
Nummen iltapäiväkerho on tarkoitettu Nummen ja Paijulan koulujen oppilaille.
Nummen iltapäiväkerho toimii vanhan meijerin tiloissa, joka on remontoitu nuorten kokoontumistilaksi. Rakennus on nimetty aikanaan Arkiksi.

Koljolassa vanha pappila, puh. 050 302 8859, Nina Aalto ja Katja Hultin.
Vanhan pappilan iltäpäiväkerho on tarkoitettu Kirkonpiirin koulun oppilaille.

PARTIO

Nousiaisten Henrikin Lippukunnan sivuille.

srk_toiminta.jpg