Senioripysäkkiryhmä

Meille kaikille kertyy elämän varrella erilaisia taakkoja kannettavaksi. Ikääntyminen tuo usein mukanaan suuria muutoksia elämään. Ne voivat liittyä eläkkeelle siirtymiseen, omaan tai läheisen sairastumiseen, yksinäisyyteen tai alavireisyyteen ilman selkeää syytä. Kun huolet painavat mieltä, seurauksena voi olla mielialan laskua ja pelkoa selviytymisestä arjesta. 

Senioripysäkkiryhmät ovat HelsinkiMission kehittämiä, yli 60-vuotiaille tarkoitettuja ammattilaisen ohjaamia terapeuttisia keskusteluryhmiä. Ryhmissä keskustellaan ikääntymiseen liittyvistä asioista. Ryhmät ovat maksuttomia ja ehdottoman luottamuksellisia. Ryhmässä on tarkoituksena jakaa omia ajatuksia ja tunteita sekä löytää niille uusia merkityksiä ja näkökulmia. Ryhmässä tutustumme itseemme ja toisiimme vuorovaikutuksen avulla. 

Tutkimustulosten mukaan Senioripysäkkiryhmät ovat tehokkaita. Ne vähentävät yksinäisyyttä, lieventävät ahdistuneisuutta ja masennusta sekä luovat yksinäisten välille ystävyyssuhteita, jotka kantavt ryhmäajan jälkeenkin.

Nousiaisten seurakunnassa alkaa Senioripysäkkiryhmä tammikuussa 2022. Keskusteluryhmä kokoontuu 15 viikon ajan kerran viikossa 1,5 h. Ryhmän koko on 5-8 henkilöä.

Mikäli olet kiinnostunut ryhmästä, ota yhteyttä ryhmän ohjaajaan!

Marja Laihi vs. diakoniatyöntekijä, p. 044 4315350 tai marja.laihi@evl.fi