Harju-Madise

• Ystävyysseurakuntamme Harju-Madise on Naantalin rovastikunnan seurakuntien yhteinen ystävyysseurakunta.
  • Harju-Madisen kirkko sijaitsee Harjun maakunnan Padisen kunnassa meren rannalla noin 50 km Tallinnasta länsi - lounaaseen kauniin metsäisen luonnon keskellä.
  • Kunnalla on myös rikas historiallinen perintö. Näkyvimpänä merkkinä tästä on Padisen keskustassa olevat katolisen cisterciläisveljeskunnan luostarin rauniot.
  • Aivan keskuksen tuntumassa on myös hyvin vanha linnavuori.
  • Madisen kirkon läheisyydessä on myös Madisen pappilan rauniot. - Eestin kansakoulun luoja Forselius on syntynyt tässä pappilassa.
  • Madisen seurakunnan kirkkoherrana on toiminut syksystä 1999 alkaen Joel Siim. Hän on seurakunnan ainut vakituinen työntekijä.
  • Hänen edeltäjänsä kirkkoherra Juta Siirak elvytti Madisen seurakunnan toiminnan ja hänen aikanaan kunnostettiin rappiollepäässyt kirkko ympäristöineen.
  • Kirkon tornissa on nykyisinkin toimiva majakka, joka ohjaa valollaan merellä kulkijoita